Alenemor rørt til tårer etter lytternes fantastiske gest

– Herregud, nå begynner jeg å gråte av glede.

GRÅT AV GLEDE: Sindy Økland var overlykkelig over hjelpen fra lytterne. Foto: Skjermdump/privat
GRÅT AV GLEDE: Sindy Økland var overlykkelig over hjelpen fra lytterne. Foto: Skjermdump/privat

Sindy Økland fra Bergen fikk en opplevelse hun sent vil glemme fredag morgen.

Småbarnsmoren hadde meldt seg på «Musikkcasino» hos Frokostshowet på P5, i håp om å vinne penger til en fotballgenser til sønnen (5). I potten lå 3000 kroner.

– Pengene hadde kommet veldig godt med, for jeg skylder sønnen min en Adidas-fotballgenser som han har ønsket seg lenge. Det har vi ikke hatt råd til. I tillegg har jeg bestilt en Syden-tur til oss i desember, ettersom jeg ikke fikk gitt ham en sommerferie i år, sa Sindy før konkurransen startet.

Dessverre gikk det ikke Øklands vei i konkurransen, men programleder Anne Marte Moe og Tomm-Espen Kroken bestemte seg for at de likevel ville hjelpe Økland.

Mange ville hjelpe
– Jeg tenkte jeg skulle være litt julenisse nå, så du skal få 500 kroner av oss. Men da må du love at pengene går til genser til sønnen din, sa Moe.

– Å ja, herregud, nå begynner jeg å gråte av glede, var responsen fra den rørte mammaen, som lovet å kjøpe den etterlengtede genseren.

Det viste seg imidlertid at det ikke bare var programlederne som hadde latt seg berøre av Sindys historie. Få minutter etter at hun hadde vært på lufta, begynte det å tikke inn meldinger fra lyttere som også ønsket å bidra med penger.

– Jeg fikk en datter for halvannet år siden selv, og vil jo alltid gi henne det hun fortjener. Og jeg skjønte at hun var alene med sønnen, så jeg har lyst til å vippse noen hundrelapper, sa én av de gode hjelperne, Jarle, på direkten noen minutter senere.

Slipper å avbestille
Etter bare en halvtime hadde en rekke lyttere – helt uoppfordret – ført over flere hundre kroner hver til den overlykkelige alenemammaen.

– Jeg er helt overveldet og prøver å få landet, sier Økland når det hele har roet seg litt.

Hun har slitt med å få endene til å møtes de siste månedene, og den store frykten var at hun måtte avbestille den planlagte og lovede Syden-turen.

– Nå kan det se ut til at jeg har råd til å betale resten av reisen. Jeg vekket sønnen min i stad og fortalte at jeg hadde fått penger til å kjøpe fotballgenseren, og han ble så glad, forteller en rørt Sindy Økland.

moe kroken
FROKOSTSHOW: Det ble tårevått hos Anne Marte Moe og Tomm-Espen Kroken fredag morgen. Foto: P5