Livredd 200 meter over Østfold!

I en tårnkran på 40 meter, som står plassert på en topp på 170 meter gjør Jessica ukens prøvejobbing.

Etter en tur til indre Østfold er vi klare for å klatre 40 meter opp i lufta, direkte på radio. Morten Engen & co er et firma som lærer opp folk fra hele landet til å bli kranførere og i Skiptvedt har Morten flere type kraner. I dag skal Jessica bli med opp i en 40 meter høy tårnkran.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Tårnkran

TÅRNKRANEN: Blant mange type kraner har Morten Engen denne klar til øving.


Skikket til å klatre
Det første Morten spør om er om Jessica er frisk nok til å bli med opp. Hun må fylle ut skjema og understreke at hun er skikket til å klatre. Storbymorgens utsendte hadde nok håpet på at det var mulig å ta heis. Det er det ikke og Jessica må klatre de 40 meterne opp i lufta.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Morten Engen
HELSESJEKK: Før Jessica får lov til å klatre 40 meter opp i lufta må hun undertegne på at hun er frisk.


Tenk om jeg faller?
Til tross for at Jessica var klar for oppdraget, var hun ikke like tøff da hun og Morten begynte å klatre oppover. Det blåste stiv kuling og det virket som at det var store hull i tårnet som omringer stigen. Med blikken festet rett frem gikk det likevel oppover. Ved 15 meter hadde Jessica lyst til å snu. HØR LYD.

Artikkelen fortsetter under bildet.
Opp i kran
VEIEN OPP: Fra toppen av denne skal Stobymorgen sende radio.


Da gikk alarmen
Vel oppe holdt Jessica seg så godt fast som det bare gikk. Med kraftig vind og gynging fra kranløft var dette meget ubehagelig. Til og med for en som ikke har utpreget høydeskrekk. Storbymorgen er imponerte over alle som jobber med dette hver dag! Her sammen med eier og instruktør Morten (Morten Engen & co) til høyre og Robert som blir kalt for Justin Bieber av resten av gjengen. Se video!

Vel oppe i høyden gikk en alarm. Se video!


Artikkelen fortsetter under bildet.
Oppe i kran
PÅ TOPPEN: Jessica, Morten og Justin Bieber look-a-like Robert på plass i krana 40 meter over bakken.


Neste uke skal vi til en ny arbeidsplass. Skal vi besøke deg? Send oss en sms til 1904 med kodeord P5Ø. Fortell oss hva du heter og hvor du jobber.