Lene må skaffe 32.000 kr på få timer. Så får hun en utrolig beskjed

Anonym mann vil hjelpe til.

Les om den uventede meldingen nederst i saken - og se video helt øverst!

Lene Lia Gunstad (52) fra Langesund har lenge brukt mer penger enn det hun har.

Hun ble mamma til Martin for 12 år siden, og valgte å si opp en godt betalt jobb i hotellbransjen for å ta seg av sønnen, som hun er alene med.

52-åringen takket ja til en stilling med lavere lønn og kortere arbeidstid. Samtidig ble utgiftene bare større, noe hun løste ved hjelp av kredit.

- Det ble dyrere å være to. Etter hvert som han ble større, var det ting han trengte. Da ble det sånn at du brukte kredittkortet til å betale regninger og kjøpe mat med, forteller Lene til TV3-programmet «Luksusfellen».

Saken fortsetter under bildetluksus

ALENEMOR: Lene (52) gjør alt for at sønnen Martin (12) skal ha det bra. Problemet er at mesteparten kjøpes med kredittkort. Foto: TV3


- Det er flaut

Nå er gjelden blitt helt uhåndterlig og situasjonen går hardt innpå henne.

- Du blir ganske alene når du har økonomiske problemer. Det er flaut å fortelle andre om det. Da blir det at du går og tenker mye på det sjøl.

Hun har alltid prøvd å skjerme sønnen fra alt det vonde, men dette blir nå vanskeligere og vanskeligere.

- Det er jo flaut å vite at Martin begynner å skjønne det mer og mer. Det vanskeligste er at jeg ikke kan gi ham det han trenger. Det kan være leirskole, skoleaktiviteter og fritidsaktiviteter. At vi ikke har råd til noe av dette. Det føles jævlig, sier en åpenhjertig Lene.

52-åringen har opparbeidet seg en gjeld på 600.000 kroner, hvorav 430.000 kroner er forbrukslån. Ekspertene regner ut at hun har betalt hele 182.500 kroner bare i renter og omkostninger de siste årene.

LES OGSÅ: Her avslører «Luksusfellen»-eksperten de dramatiske nyhetene

Saken fortsetter under bildet
luksus

HJELPERE: Økonom Silje Sandmæl og psykolog Robert Speare forsøker å få Lene til å endre sitt forbruksmønster. Foto: TV3

Risikerer lønnstrekk
I programmet får vi se at Lene blir nødt til å skaffe 32.000 kroner på kort tid. Ett av kredittkortene har gått helt til namsmannen, og konsekvensen kan bli at hun får et fast lønnstrekk på 5.500 kroner i måneden.

Skjer dette, vil ikke «Luksusfellens» eksperter klare å få i stand en nedbetalingsavtale med de andre kreditorene.

Lene arrangerer loppemarked på Handelstorvet i Skien, og der stiller «alle» opp for henne. På forhånd har hun gjort et intervju med Radio Grenland, og i tillegg har Telemarksavisa skrevet en sak.

Eliteserielaget Odd stiller med signert drakt, mens en rekke venner og bekjente kommer med «lopper».

SE VIDEO ØVERST I SAKEN!

Saken fortsetter under bildet

luksus

GAVE: Spillerne på Odd har signert en drakt som Lene kan auksjonere bort. Foto: TV3

Tårene triller
Etter en stund tas Lene til side av Silje Sandmæl. Hun forteller om stort engasjement i sosiale medier etter at nettsaken om «Luksusfellen»-deltakeren ble publisert.

- Nå kom det akkurat inn en kommentar på Facebook-saken om deg. Fra en kar som vil være anonym. Men han har altså overført 6.000 kroner til deg, forteller Sandmæl.

- Å herregud, utbryter Lene, mens tårene triller.

- Den satt. Jeg skjønner jo at dette er større enn jeg noensinne kunne tenkt meg. Det er helt utrolig, sier en lettere sjokkert 52-åring.

SE VIDEO ØVERST I SAKEN!

Om Lene klarer å samle inn hele beløpet på 32.000 kroner, ser du på TV3 onsdag klokken 20.30.

LES OGSÅ: Her skjeller han ut «Luksusfellen»- Hallgeir: - Nå klikker det for meg!